Юни
01 сряда

Международен театрален фестивал „Варненско лято”

ср, Юни 01, 2016 - сб, Юни 11, 2016
Варна, Варна

Описание

От 1 до 11 юни ще се проведе най-мащабното международно театрално събитие в България – Международен театрален фестивал „Варненско лято”. Провежда се всяка година през месец юни във Варна в рамката на фестивалите на изкуствата „Варненско лято”. Основната цел на форума е да представи основните тенденции в българската и международна сценична практика и да спомогне за осъществяване на междукултурен обмен. Мотото на двадесет и четвъртото издание е „Проекции на човешкото“.

Фестивалната програма включва 34 постановки и цели да покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи, специално поканени за фестивала и арт събития – представления, концерти, прожекция на спектакли, студентски театър. Те са програмирани в четири модула: „Българска селекция“, „Международна селекция“, „Програма Шоукейс“ и „Паралелна програма“.

„Варненско лято” ще стартира със „Синята птица“ на Народен театър „Иван Вазов“. В програмата са включени още девет български постановки – „Лив Щайн“ на Малък градски театър зад канала, „Оттук започва България“ на драматично-куклeн театър „Васил Друмев“ – Шумен, „Дакота“ и „Рейс“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, „Сестри Палавееви“ на Драматичен театър – Пловдив и други.

В рамките на паралелната програма на театралния фестивал ще бъдат излъчени по сателит две вълнуващи театрални продукции от програмата на „Националния театър на живо от Лондон “ – „Опасни връзки“ по романа на Шодерло де лакло – на 4 юни и „Хамлет“ на Уилям Шекспир – на 6 юни.

Пълната програма може да видите на сайта на Международен театрален фестивал „Варненско лято”.

teatralen-festival-SmallSLIDE_4-10SLIDE_1-13 SLIDE_1-14 SLIDE_1-19 SLIDE_1-28 SLIDE_2-11 SLIDE_2-13 SLIDE_3-26

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"