Юли
04 събота

Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“

сб, Юли 04, 2020 - сб, Август 29, 2020
Театър „Весел“, Велико Търново, Велико Търново

Описание

Фестивалът се организира от Театър ВЕСЕЛ (В.Търново) с подкрепата на Община В.Търново и Министерството на културата.

В първия съботен ден от юли предстои откриването на второто издание на международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели 2020“ под патронажа на Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново. Кукленият форум ще продължи през цялото лято – всяка събота от 11 ч. на откритата сцена „Арт Лято“ до ХГ“ Борис Денев“ в парка „Асеневци“.

За тазгодишния фестивал са селектирани спектакли от България и Испания. Поканените театрални формации и техните представления оформят богат и многообразен фестивален афиш – своеобразна панорама от заглавия от репертоара на най-добрите и популярни независими (частни) театри.

Почитателите на куклената магия ще се докоснат на 4 юли до изкуството на испанския театър „Плюс“. Спектакълът „Двама“ е история на момче и момиче – за тяхната любов и раздяла, за щастието и неволите им, за радостите и сълзите. Следват и представления на Театър „ММ“ и Театър „Карлсон“ (София), Театър „Трио“ (Бургас), Малка театрална компания (Габрово), Малък куклен театър (Варна), Център за изкуства „За Родопите“ (Бостина), фондация „Арте вива“ (София). Сред заглавията са „Карлсон, който живее на покрива“, „Каквото стори дядо, все е хубаво“, „Сливи за смет“, „Пингвинчето Фраки“, „Рисувани приказки с бате Ицо“, „Хитрата Лисанка“… Фестивалът ще бъде закрит от домакините от Театър „Весел“, след като бъде връчена Наградата на публиката от директора на фестивала Веселин Василев.

Театралният форум се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Общината.

Театър ВЕСЕЛ представя: Международен театрален фестивал „ЛЯТО, КУКЛИ и ПРИЯТЕЛИ“
Театър ПЛЮС – Испания представя: „ДВАМА“ / 4 юли / 11,00 / открита сцена „Арт Лято“ / до паметник „Асеневци“
С подкрепата на Община Велико Търново.
Входът за всички представления е СВОБОДЕН!

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско