Юли
31 петък

Международен фестивал „Велики учители”& Международен конкурс за пианисти „Виктор Мержанов”

пт, Юли 31, 2020 -
гр. Кюстендил НЧ „Братство 1869”, Кюстендил

Описание

Международен клавирен фестивал-конкурс „Велики учители“ се провежда през август в Кюстендил. Организатори са общината, НЧ „Братство 1869“ и Музикално общество „Александър Скрябин“ в България, с подкрепата на НМА „П. Владигеров“, Московската държавна консерватория „П.И.Чайковски“, Accademia Musicale Romanа (Рим, Италия), Консерватория „Клаудио Монтеверди“ Болцано, Италия, Българската академия на науките и изкуствата.
В рамките на фестивала има майсторски класове, концерти, тематични изложби и творчески срещи. Млади пианисти и техните педагози участват в международен фестивал „Велики учители“ в една от следните категории: категория „В“ – за участниците в майсторските класове, и категория „С“ – за педагозите – слушатели и участници в дискусии и конференции.
Концертите се провеждат в залите на градския културен център на Кюстендил – читалище „Братство 1869“ и на „Възрожденско училище“. Осигурени са стаи с пиана за самостоятелна подготовка на участниците в майсторските класове и кастинга.
Избраните най-добри кандидати се задължават да се включат (безвъзмездно) в заключителния концерт на фестивала. Организационният комитет си запазва правото за излъчване и разпространение на аудио и видеоматериалите от събитието.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София