Септември
10 Пон

Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ (есенно издание) – Пловдив

пн, Септември 10, 2018 - вт, Октомври 30, 2018
Пловдив, Пловдив

Описание

Концерти от най-висока класа ще превърнат Пловдив в столица на музиката по време на есенното издание на форума, носител на сертификат за качество „Европейски фестивал” от Европейската фестивална асоциация, на награда „Музикален проект на годината”, награда „Пловдив” и Златен медал за принос в отбелязването на 100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов.

Още от създаването си МФ „Дни на музиката в Балабановата къща” има един изключително важен приоритет, превърнал се в негова мисия през годините – инициирането на събития, преставящи и посветени на младите таланти на България. Едно от тях е превърналият се в традиция Голям детски концерт на Римския стадион, който през тази година се представя в нов облик. Младежкият барок ще срещне младежкия рок в атрактивно жанрово съревнование с участието на  Blood Rush – групата, спечелила Първа награда от популярния телевизионен формат „Голямото рок междучасие”, и младежкият оркестър и хор на НУМТИ „Добрин Петков” с диригенти доц. Пламен Първанов и Николета Енева. Другият концерт с младежки заряд, наречен „На учителя с любов” в памет на патрона на НУМТИ – Добрин Петков, представя абитуриентката от Пловдивското музикално училище, даровитата пианистка Ивелина Кръстева, приета в Лондонския „Гилдхол”, в партньорство с Радостина Стоянова – цигулка и Йордан Вичев – виолончело.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Фондация „Музикартисимо”, Община „Пловдив“, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата и др.

16 септември

ПАГАНИНИ КВАРТЕТ от МИЛАНСКАТА СКАЛА

ФРАНЧЕСКО де АНДЖЕЛИС /Италия/ –цигулка

Концертмайстор на Оркестъра на Миланската Скала

ЕВГЕНИЯ СТАНЕВА – цигулка

ЕЛЕНА ФАЧАНИ /Италия/ – виола

ЛИВИЯ РОТОНДИ /Италия/ – виолончело

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора