Юни
20 четвъртък

Международен фестивал Живи статуи - Русе 2019

чт, Юни 20, 2019 - нд, Юни 23, 2019
гр. Русе, Русе

Описание

Международният фестивал на живите статуи ще се състои за пета поредна година от 20 до 23 юни в Русе. Пространствата му се разширяват и достигат от пл. „Свобода“ до градинката на пл. „Батенберг“. По ул. „Александровска“ ще бъдат разположени четири изложбени шатри, които ще представят по едно от изданията на фестивал през годините под мотото „Ставаме на пет, фестивалът през годините“.

В градинката пред Регионалния исторически музей на 20 и 21 юни ще има представление на 10 живи статуи от четири държави – Украйна, Португалия, Франция и България. Театър „Маска“ от Букурещ ще покаже две представления на „Историята на танца“ на 22 и 23 юни на пл. „Батенберг“ и на пл. „Свобода“. Той включва 12 композиции с участието на 24 актьори.

Ще има и двудневна работилница, която ще покаже грим, техники, облекло и пластика, както и философията на живите статуи. Още две театрални постановки са част от съпътстващите събития. Това са „Три сватби и едно възкресение“ с режисьор Ивайло Ненов и „Камъни в джобовете“ от Мари Джоунс на режисьора Венцислав Асенов.

Фестивалът ще завърши на 23 юни с „Пробуждане“ – огнен невербален спектакъл на театър „Палячи“ от България.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора