Август
07 събота

Международен фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета"

сб, Август 07, 2021 - вт, Август 10, 2021
Амфитеатър Созопол, Созопол

Описание

Международният фестивал за куклен и площаден театър „ Арлекино и Марионета“ предлага на жителите и гостите на Созопол разнообразна програма с участието на професионални български и чуждестранни театрални формации.

В началото на август улиците на древния морски град се превръщат в сцена за различните театрални жанрове като куклен театър, пантомима, клоунада, буфонада, театър на предмета. Почти всички изяви се провеждат на открити сцени в Созопол. Фестивалната програма включва парадно шествие по улиците на Стария град, както и артистично творческо ателие.  “

Всички основни и съпътстващи събития са с ВХОД СВОБОДЕН, предназначени за най-широк кръг зрители – деца и родители, туристи, любители на театъра, жители на града. Комедия дел арте, пантомимата, клоунадата, буфонадата, кукленият театър са създадени именно като „народни“ театрални жанрове, които забавляват масовата публика и са интересни за малки и големи. Спектаклите се вписват по естествен начин в градската среда – калдъръмените улички, архитектурни паметници и антични крепости на Стария Созопол.

Постоянни сцени на фестивала ще бъдат: Амфитеатърът в центъра на Стария град,  дворът на Градската художествена галерия, дворът на Етнографския музей на Созопол, както и сцената на НЧ „ Отец Паисий“.

„Арлекино и Марионета“, е организиран от Театрална къща „Мариета и Марионета“ в партньорство с Община Созопол и продуценстка компания „Интернешънъл филм сървиз“.

 

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора