Юни
16 петък

Международен фестивал за песни, танци и носии "Русалии"

пт, Юни 16, 2017 - нд, Юни 18, 2017
Националния парк-музей "Самуилова крепост", хълм Куфалница, Петрич

Описание

Новозъсдаденото сдружение „Духът на Хераклея“ в гр.Петрич, организира за първа година Фестивала за песни, танци и носии „Русалии“. Националния парк-музей „Самуилова крепост“ е домакин на събитието на 16-ти, 17-ти и 18-ти юни 2017г.  Участници могат да бъдат саймодейни състави, колективи и ансамбли, индивидуални изпълнители и всички граждани, които имат носии.

Целта на организаторите е да спомогне за развитието на духовните ценнотси, както и възраждане, съхранение и документиране на отдавна забравени занаяти, нематериални и материални ценности. Фестивала „Русалии“ има амбицията да надмине успеха на провеждащия се фестивал в с.Жеравна и да стане традиционен Петрички фестивал.

На този етап са потвърдили участие пет държави – Румъния, Турция, Русия и др., а очакванията са за посещение на над 10 000 души. Задължителен дрескод за фестивлаа е носията.

За всеки, решил да посети събитието, организаторите обещават много автентични народни песни и танци по време на това грандиозно фолклорно празненсво.

Повече информация, регламент и форма за участие ще откриете тук

А ето и събитието във Facebook

guoi

fyuk

10316

Rusalii6_Pranaana_Bulgarian_Folklor

wrsht

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора