Май
31 Пон

Международен фестивал "Корабът на изкуствата", Поморие

пн, Май 31, 2021 -
гр. Поморие, Поморие

Описание

Всяка година в красивия черноморски град Поморие се провежда Международният фестивал „Корабът на изкуствата” с участието на изпълнители и художествени колективи от страната и чужбина. Участие могат да вземат деца и младежи от 6 до 25-годишна възраст, колективи, камерни формации, ансамбли и солови изпълнители, които могат да представят в конкурса 2 изпълнения с продължителност всяко максимум по 5 минути.

Целта на фестивала е запознаване с културата на България, предоставяне на възможност за творческа изява, както и приобщаване към културните ценности на музикалното, танцовото и изобразителното изкуство.

Фестивалът се провежда в две части – конкурсна и фестивална. Участниците могат да се включат по желание и в двете части.Конкурсната част е разделена на няколко категории – Музика, Хореография, Изобразително изкуство.

Награди:

Класираните на І, ІІ, ІІІ място във  всяка номинация и възрастова група получават диплом, плакет .
Всеки колектив и индивидуален изпълнител получава грамота за участие.
Журито присъжда  и ГОЛЯМА НАГРАДА за всеки раздел: Музика – Вокал, Инструментал; Хореография; Изобразително изкуство – художник.
Община Поморие е учредила приз за: „Музикален педагог”; „Вокален педагог”; „Хореограф – педагог” и „Художник – педагог“
Журито и спонсори също връчват свои награди. Организатори на конкурса са Община Поморие и Общински детски комплекс – Поморие под патронажа на кмета на Поморие

 

 

 

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София