Международен фестивал „Мартенски музикални дни“ – гр. Русе

202013Пет
/03
29Нед
/03
гр. Русе (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

Международен фестивал „Мартенски музикални дни”  от 1961 г. превръща град Русе в най-красивия европейски град, в столица на музиката, в място за срещи на елитни артисти от световната и европейска музикална сцена.

60-то издание на фестивала предлага в програмата си елитни български и международни артисти от няколко континента и над десет страни. В програмния план на междунардония фестивал са включени множество събития – дебюти, премиери, образователни серии, насочени към младата публика, майсторски класове и изложби.

Фестивалната програма ще предложи и срещи с топ артисти. За седми път през 2020 г. ще има атрактивна образователна серия за деца и младежи „Мартенски музикална дни Джуниър” , която се очаква отново да събере многобрайна детска и младежка аудитория.

В програмата ще се включат музиканти от Германия, Франция, Румъния, Великобритания, Италия, Литва, Словения, Корея, Армения и България. На фестивалната сцена своя български и фестивален дебют ще направят млади и изключително талантливи артисти като английския вокален ансамбъл “The Queen’s Six”, френския виолончелист Ксавие Филипс, блестящият български тромпетист Мирослав Петков, обоистът Ясен Енчев, атрактивния немски перкусионист Алексей Герасимец и др. Няколко са премиерите включени в програмата на фестивала. Сред тях са операта „Мефистофел“ на Държавна опера – Русе, програмите които ще представят ансамблите „Мюзика Нова“, Юри Башмет и Московски солисти и британския вокален ансамбъл „The Queen’s Six”.

 

Подобни събития
Разгледайте