Май
26 сряда

Международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер"

ср, Май 26, 2021 - нд, Май 30, 2021
София, София

Описание

Фестивалът „Златен Кукер“ стартира дейността си през октомври 2010 г. в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България.

Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.
МФАФ „Златен кукер“ се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения. Фестивалът показа високо ниво на професионално изпълнение, има огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и  независимите млади аниматори, както и бъдещите творци, имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

Събитието е сред най-атрактивните културни събития на България и подкрепя млади аниматори и студенти по анимация.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София