Май
07 вторник

Международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер"

вт, Май 07, 2019 - нд, Май 12, 2019
гр.София, София

Описание

„Златен Кукер“ стартира дейността си през октомври 2010 г. в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България!

Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.
МФАФ ЗЛАТЕН КУКЕР – СОФИЯ играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения. МФАФ Златен Кукер-София показа високо ниво на професионално изпълнение, огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивала се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

Събитието е едно от най-атрактивните културни събития на България и подкрепя млади аниматори и студенти по анимация. По време на фестивала и през цялата година, студентите по анимация и независимите млади аниматори, както и бъдещите творци имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство.

Организатори са Анимационно Студио АНИМАРТ и БАНХА – Българската асоциация на независимите художници аниматори „Пройко Пройков“. Право на участие имат филми създадени след 1 януари 2015 г. Анимационните филми, които участват във фестивала ще бъдат прожектирани на прожекции, както на закрито така и на открито, за по-голяма популярност.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София