Април
30 събота

Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев"

сб, Април 30, 2022 -
Тополовград, Тополовград

Описание

Град Тополовград продължава да поддържа своята културна традиция и за 24-ти път ще проведе Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомимa и сатира “Велко Кънев”. Фестивалът се посъществява с помощта на Министерство на културата, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища, Община Тополовград и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“.

Това е фестивал, който насърчава и чества комедийните театрални представления на любителските театрални формации в страната и чужбина.

Международният фестивал се провежда ежегодно в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура и Празник на Тополовград. Право на участие имат любителски театрални състави от България и български театри от чужбина, представящи драматургични творби от комедийния жанр, пантомима или сатира.

Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомимa и сатира “Велко Кънев” по традиция започва с парад на любителските трупи, участващи във фестивала. Парадът завършва пред НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1894“, където тържествено се издигат флаговете на държавите участнички във фестивала, флага на ЕС и флага на фестивала. Следва първото  представление от програмата, което е на домакините. Първият ден кулминира и завършва със зрелищни фойерверки.

Театралните състави от чужбина представят своите спектакли и на Втората фестивална сцена, която се провежда в съседните градове в рамките на фестивала.

Последният ден от фестивала е ознаменуван с представление на професионалисти, последвано от церемонията по награждаване на отличените спектакли.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София