Септември
27 петък

Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”

пт, Септември 27, 2019 - нд, Септември 29, 2019
читалище „Добри Войников-1856”, Шумен, Шумен

Описание

За седма поредна година НЧ “Д.Войников-1856“ и община Шумен организират Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“. Той ще се проведе от 27 до 29 септември.

Официалното му откриване се състои традиционно пред сградата на читалището. Във фестивала ще участват както групи от страната, така и от чужбина. В рамките на фестивала „Есенни шуменски вечери” в читалище „Добри Войников-1856” се провежда конкурс за съвременна забавна музика, за популярна градска песен и в категория „Авторска песен“.

По време на фестивалните дни публиката има възможност да чуе най-добрите съвременни и шлагерни български и чуждестранни песни. Събитието е с конкурсен характер.

Първа категория  – за изпълнители на „Съвременна българска музика“  като в него могат да участват лица над 14 години и втората  категория- „Популярни градски песни“.

Второто направление  е за „авторска песен“ и в нея всеки автор може да се представи само с 1 песен , която да не е била публично изпълнявана , излъчвана или класирана на други фестивали и конкурси. В тази категория от тази година могат да участват и рок състави.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София