Община Шумен, Народно читалище „Добри Войников 1856“ – Шумен

Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”

2019Неопределена през
Септември
гр. Шумен (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

За шеста поредна година НЧ “Д.Войников-1856“ и община Шумен организират Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери 2018“. Той ще се проведе от 30 септември до 2 октомври.

Официалното му откриване ще се състои на 30 септември от 17 ч. пред сградата на читалището. За почитателите на рок музиката в рамките на фестивала „Есенни шуменски вечери” читалище „Добри Войников-1856” за трета поредна година организира  рок концерт.

По време на фестивалните дни  публика се радва на възможността  да чуе най-добрите съвременни и шлагерни български и чуждестранни песни. Събитието е с конкурсен характер  и се провежда в две  направления.

Първа категория  – за изпълнители на „Съвременна българска музика“  като в него могат да участват лица над 14 години и втората  категория- „Популярни градски песни“.

Второто направление  е за „авторска песен“ и в нея всеки автор може да се представи само с 1 песен , която да не е била публично изпълнявана , излъчвана или класирана на други фестивали и конкурси. В тази категория от тази година могат да участват и рок състави.

Подобни събития
Разгледайте