Август
31 вторник

Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”

вт, Август 31, 2021 -
читалище „Добри Войников-1856”, Шумен, Шумен

Описание

За поредна година НЧ “Д.Войников-1856“ и община Шумен организират Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“. Той ще се проведе в края на септември.

Официалното му откриване се състои традиционно пред сградата на читалището. Във фестивала ще участват както групи от страната, така и от чужбина. В рамките на фестивала „Есенни шуменски вечери” в читалище „Добри Войников-1856” се провежда конкурс за съвременна забавна музика, за популярна градска песен и в категория „Авторска песен“.

По време на фестивалните дни публиката има възможност да чуе най-добрите съвременни и шлагерни български и чуждестранни песни. Събитието е с конкурсен характер.

Първа категория  – за изпълнители на „Съвременна българска музика“  като в него могат да участват лица над 14 години и втората  категория- „Популярни градски песни“.

Второто направление  е за „авторска песен“ и в нея всеки автор може да се представи само с 1 песен , която да не е била публично изпълнявана , излъчвана или класирана на други фестивали и конкурси. В тази категория от тази година могат да участват и рок състави.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите