Юни
06 сряда

Международен фестивал на православната музика "Св.Богородица - Достойно есть"

ср, Юни 06, 2018 - нд, Юни 10, 2018
Поморие, Поморие

Описание

Международният фестивал на православната музика „Св. Богородица – Достойно есть” – гр. Поморие, ще се проведе в храм ”Рождество на Пресвета Богородица”.

Участие могат да вземат както български, така и чуждестранни хорове, професионални и любителски камерни формации, клиросни певци и свещеници. Категориите ще са:
– Православни църковни хорове – не повече от 36 члена и редовно участващи в православни богослужения.
– Източно пеене – участват свещеници, клиросни певци и камерни формации.
– Смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли – неучастващи постоянно в богослужения и групи с не повече от 36 певци.

Събитието не е с конкурсен характер и всеки участник ще получи диплом, като фестивалното жури има право да връчи и допълнителни дипломи. В рамките на фестивала съставите ще вземат участие в празнични богослужения в гр. Поморие, гр. Бургас и гр. Несебър, ще участват в сборен хор на фестивала и ще вземат участие със свободна програма на открита сцена в Поморие.

Международният фестивал на православната музика “Св. Богородица-Достойно есть”, се роди като идея през 2003 г. и започна реализацията си през 2004 г., като един от един от главните “виновници” за съществуването му бе свещеноиконом Иван Стойков (+ 03.01.2017 г.)

Основни организатори на фестивала са Сливенска Митрополия, Община Поморие и Настоятелството на храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите