Сливенска Митрополия, Община Поморие и Настоятелството на храм „Рождество на Пресвета Богородица“

Международен фестивал на православната музика „Св.Богородица – Достойно есть“, Поморие

202111Пет
/06
15Вто
/06
Поморие (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Международният фестивал на православната музика „Св. Богородица – Достойно есть” в Поморие, се провежда в храм ”Рождество на Пресвета Богородица”. Участие в него вземат български и чуждестранни хорове, професионални и любителски камерни формации, клиросни певци и свещеници. Категориите са: православни църковни хорове ( до 36 члена и редовно участващи в православни богослужения), източно пеене (участват свещеници, клиросни певци и камерни формации), смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли (неучастващи постоянно в богослужения и групи до 36 певци).

Събитието не е с конкурсен характер и всеки участник получава диплом, а фестивалното жури връчва и допълнителни дипломи. В рамките на фестивала съставите участват в празнични богослужения в Поморие, Бургас и Несебър, като участват в сборен хор на фестивала и вземат участие със свободна програма на открита сцена в Поморие.

Международният фестивал на православната музика “Св. Богородица-Достойно есть”, се роди като идея през 2003 г. и започна реализацията си през 2004 г., благодарение на свещеноиконом Иван Стойков.

Основни организатори на фестивала са Сливенска Митрополия, Община Поморие и Настоятелството на храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

Подобни събития
Разгледайте