Август
26 четвъртък

Международен фестивал на традиционната храна - Исторически парк

чт, Август 26, 2021 - нд, Август 29, 2021
Исторически Парк, с.Неофит Рилски

Описание

От 26-и до 29-и август Исторически парк отваря врати за първия Международен фестивал на традиционната храна.
Традициите са неизменна част от всяка култура и помагат тя да се съхрани през вековете. Много народни обичаи са свързани с храната, затова тя, подобно на езика, е основен етнически белег и част от фолклора. Използването на определени хранителни съставки и методи за приготвяне на храната, които се предават от поколение на поколение, наричаме традиционна кухня.
Поради нарастващата глобализация на хранителния пазар много традиционни храни са изложени на риск да изчезнат, а с тях и един основен елемент от културното ни богатство.
Фестивалът на традиционната храна в Исторически Парк ще спомогне да се пренесат знания от миналото към настоящето и бъдещето. Тук, в сърцето на Парка, сред прекрасната природа, прохладата на езерата и достоверна историческа обстановка, ще имате възможност да посетите кулинарни работилници и множество представяния на традиционни ястия от България и съседните балкански страни.
Майстори готвачи, известни сомелиери и производители на био храни ще демонстрират своите умения за приготвяне на традиционни гозби и производство на храна, която поддържа здравето и духа ни.
Изобилие от вкусове от различни, близки и далечни краища ще бъдат чудесен повод да поемете на път към Исторически Парк, за да останете с незабравими впечатления.
Освен с кулинарни изкушения във фестивалните дни ще съживим миналото чрез демонстрации от реконструктурския екип на школа „Величие“ към Исторически парк, музикални и танцови изпълнения от местни състави и други изненади.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско