Април
14 четвъртък

Международен фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа”

чт, Април 14, 2016 - нд, Април 17, 2016
Велико Търново , Велико Търново

Описание

Международният фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа” е единственият по същността си форум на туристическа тематика в България. Провежда се ежегодно, като тази година ще се проведе от 14 до 17 април в град Велико Търново. Събитието е място за среща на филмови компании, създатели и екипи на филмови продукции, арт директори и други творчески представители с водещи фигури и инвеститори в сферата на туризма.

„На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. От 2005 г. събитието се провежда съвместно с Международно туристическо изложение „Културен туризъм”, Велико Търново, като двете събития се допълват и обогатяват взаимно.

Темите на представените продукции обхващат всички видове туризъм: събитиен, спортен, селски, религиозен, рекреационен и балнеотуризъм, културно-исторически, риболовен и ловен, планински и морски, екотуризъм, екстремен и др.

Мисията на фестивала е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в съответствие с критериите и нуждите на бизнеса.

Събитието има състезателна програма, която включва пет секции и представя селектирани продукции на туристическа тематика, като може да се участва с неограничен брой продукции, но трябва да са произведени след 2012 г.

„На източния бряг на Европа” е фестивал за продуценти.

Основните цели на фестивала са:

  • да представи пред широката публика филми и продукции за туристически продукти и дестинации;
  • да се стимулира инвестирането в туристическа реклама на културно – историческото наследство;
  • да показва добрите практики и промотира най-новите тенденции в туристическото филмопроизводство
  • да развива интерес у туристическия бизнес и продуцентските компании към туристически филмови продукти;
  • да окуражи професионалистите от филмовата индустрия към насоченост и специализация в туристическото филмопроизводство;
  • да създава условия за високоефективна рекламна насоченост.

 

Международно жури избира най-добрите филми във всяка категория, които получават награди. Те се връчват на официална церемония вечерта на закриването на фестивала.

Всички участници получават сертификат – грамота за участие.

Фестивалните прожекции са свободни за посещение.

FF2013_7x7en

DSC_0061 DSC_0063  photo_verybig_1415911

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"