Юни
29 петък

Международен фестивал "Средновековен Търновград"

пт, Юни 29, 2018 - нд, Юли 01, 2018
Архитектурно-музеeн резерват „Царевец”, гр. Велико Търново, Велико Търново

Описание

Фестивалът „Средновековен Търновград” се провежда за четвърта поредна година и има за задача чрез историческа реконструкция на бита, кухнята, занаятите, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа през посочения период да изгради мост във времето и посетителите да могат да се пренесат в едно друга, загадъчна и пълна с приятни изживявания епоха .

Фестивалът ще предложи на посетителите едно уникално и вълнуващо изживяване – историческа реконструкция на бит, кухня, занаяти, изкуства и воински умения от периода 12-14 век – времето на династията Асеневци. Специално за събитието пристигат едни от най-добрите чуждестранни гpyпи зa иcтopичecки възcтaнoвки в Европа. Духът и атмосферата на средните векове ще пресъздадат групи от Съpбия, Рyмъния, Русия, Укpaйнa, както и от цяла България.

По време на феста, жителите и гостите на Велико Търново, ще могат да опитат храната на средновековните хора от Византия, Ориента и Западна Европа. В рамките на атрактивното събитие ще се приготвя храна за участниците само по автентични средновековни рецепти.

 

Входът за фестивала е с редовните билети за Архитектурно-музеeн резерват „Царевец”.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати