Община Русе

Международен фестивал „Хорова среща“, Русе

2019Неопределена през
Ноември
Русе (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Хоровата среща е фестивал, обединяващ културни и певчески национални традиции и нови тенденции в областта на школуваното ансамблово пеене. Участие вземат аматьорски хорове и хорове от подрастващи музиканти от целия свят, без ограничение на възраст и пол.
С концертите на подбраните хорове се цели: да се преживее на живо жанровото разнообразие и стилова красота на популярни и църковни хорови произведения, да се популяризира, мотивира и стимулира творческия процес и концертна дейност на български и чуждестранни самодейни/аматъорски хорове.
В приятелска атмосфера се осъществява обмен на изпълнителски умения и идеи, създават се нови приятелства, творчески контакти и партньорства.
Фестивалът, който  се провежда в началото на ноември, помага на гостуващите хорове, да опознаят историческите и съвременни ценности на град Русе, българската перла на река Дунав.
Фестивалът „Хорова среща“ се провежда с любезното съдействие на Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, кмета и община Русе, Български хоров съюз.

Подобни събития
Разгледайте