Май
09 Пон

Международен филмов фестивал за наследство

пн, Май 09, 2016 - сб, Май 14, 2016
София, Столична

Описание

Международен филмов фестивал за наследство ще се проведе за девети път в София. Той ще се състои от 9 до 14 май в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Откриването е в 18:00 часа.

Филмите ще се състезават в четири категории : изкуство, културно наследство, образование и традиции. До участие се допускат лицензирани филмови и телевизионни компании, независими продуценти и авторски екипи. Продукциите се оценяват от компетентно жури, като се присъждат до 3 награди във всяка от категориите. Желателно е филмите да са създадени след октомври 2012 г., по – старите може да не попаднат в конкурсната, а в общата програма.

В специална експетиментална секция ще бъдат показани стереоскопично кино, 3D кино, смарт презентации, разширена реалност, видео-арт форми, мултимедийни презентации, интерактивно видео, визуални ефекти и др.

Наградените български филми ще участват в представяне на Българското наследство на форуми в Европа и Америка, като за целта ще бъдат субтитрирани. Отличените филми ще участват на Форуми на българската култура в чужбина през 2016 и 2017 година и в нов фестивал „Седмица на световното наследство” (14-18 септември).

Достъпът до прожекциите по време на фестивала е свободен.

филм

Още събития

Може би ще посетите