Община Враца

Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

2021Неопределена през
Април
на открито и в читалище „Развитие” Враца (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет“ се организира от Община Враца в края на април/началото на май месец. В него вземат участие няколкостотин певци и танцьори от няколко държави. Тази година също се очакват много интересни гости и състави от цялата страна и от чужбина.
Една от целоте на празника е да се популяризира танцовото изкуство на различни български региони. Друга е запознаване с фолклора на гостуващите държави. Фестивалът е възможност за създаване на нови контакти и приятелства, както и възможност на гости от различни страни и региони да разгледат интересни туристически обекти и природни забележителности на Враца. Събитието може да се гледа свободно от всички желаещи.

От 2009 г. съпътващо събитие на фестивала е и изборът на Мис Фестивал. Във фестивала могат да се включат само танцови състваи, одобрени от организаторите. Няма възрастово ограничение. Важно е да се отбележи, че разрешеният максималният брой участници, заедно с ръководители, оркестранти и шофьори, е 32 души. Фестивалът няма конкурсен характер.

Участници в Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет“ досега са били танцови колективи от Италия, Гърция, Русия, Казахстан, Литва, Хърватска, Украйна, Беларус, Сърбия, Македония, Гърция, Индонезия и България.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Подобни събития
Разгледайте