Октомври
13 петък

Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки"

пт, Октомври 13, 2017 - сб, Октомври 14, 2017
с.Селановци, Оряхово

Описание

Международния фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки“ ще се проведе в с.Селановци, общ. Оряхово за дванадесети път. На 13-ти и 14-ти октомври вихъра на българското хоро ще завладее селановчани и гостите на фестивала. Организатори са НЧ „Самообразование 1894“ и Кметство с.Селановци.

Цел на фолклорното събитие е да даде възможност за сценична изява на самодейците от Северозападна България. В рамките на събитието ще може да се насладите на разнообразие от фолклорни носии, както и да се запознаете с фолклора на други народи.

Съпътстващи събития към тазгодишното издание на „Кукурузени усмивки“ ще са: изложба на творци от с.Селановци; празник в детската градина, спортен празник с игри, колоездене и крос; канадска борба; народни борби; тенис на маса и за футболните запалянковци – футболни срещи на Селановския ФК „Дунав 2016“.

По традиция част от фестивала са „Дни на производителя“, в които ще вземат участие животновъди, зърнопроизводители, билкари, винари, млекари и медари. Те ще представят своята продукция по най-атрактивния според тях начин.

Фестивалът е част от Националния културен календар. Крайния срок за изпращане на заяви е 29-ти септември.

За повече информация посетете интернет страницата на Кметство с.Селановци

кукурузени.усмивки.регламент

kukuruz4

мфф_кукурузени_усмивки

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София