Октомври
14 петък

Международен фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки“

пт, Октомври 14, 2016 - сб, Октомври 15, 2016
с.Селановци, Оряхово

Описание

Фолклорният фестивал „Кукурузени усмивки“ се проведа за първи път през 2006г. и от тогава е неизменна част от традиционния събор на с.Селановци – християнския празник Петковден. На 14 и 15 октомври 2016г. ще се проведе Единадесети международен фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки“, като международният си характер придобива през 2011г. с участието на танцови състави от Румъния, Сърбия, Украйна и Молдова.

Фестивалът е празник на младостта, песента, танца и красотата във фолклора на различните общности и кътчета, както в страната, така и извън нея. Посетителите ще могат да се насладят на богато разнообразие от осъвременени и автентични фолклорни носии, на завладяващата енергия на българското хоро, но и на фолклора на други народи. „Кукурузени усмивки“ е сцена на самодейните формации от Северозападна България.

Народна и канадска борба, спортен празник с игри, крос и колоездене, футболни срещи, изложба на селановски търговци и други мероприятия ще предложи на гостите си Селановския събор. За пета поредна година в рамките на събора, освен фестивал ще бъдат организирани „Дни на производителя“. Поканени да представят по предпочитан начин продукцията си ще бъдат зърнопроизводители, животновъди, медари, билкари, млекари, винари и много други.

43230_374__1

6

kneja5

kukuruz3

kukuruz5

 

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"