Септември
01 събота

Международен фолклорен фестивал "Морско надиграване и надпяване - На мегдана в Албена"

сб, Септември 01, 2018 - чт, Септември 06, 2018
к.к. Албена, Балчик

Описание

Четвъртият международен фолклорен фестивал на фолклорното изкуство „Морско надиграване и надпяване – На мегдана в Албена“ по традиция се провежда във Ваканционна селище „Албена“. С празнично дефиле, на 1-ви септември от 18:00ч. ще бъде откриването на събитието.

Основна цел на фестивала е да представи и да утвърди българските традиции, фолклор, носии и културното ни наследство, както и да покаже фолклора на учстниците от чужбина. Участниците ще имат възможността да се насладят на прекрасното ваканционно селище, плажната ивица на Албена и мекият морски пясък, но освен това ще завържат нови приятелства и ще затвърдят стари. Чуждестранните гости ще покажат особеностите на своя фолклор и какво ги прави уникални.

Право на участие имат любителски състави, изпълнители на народни танци и хора, както и певчески групи от страната и чужбина. Няма възрастово ограничение, изисквания за облекло или такса за участие. Единственото условие е да не са професионалисти и да носят запис на фолклорната музика, на която ще се представят.

 

ПРОГРАМА

01.09.2018г./събота/

-18.00ч.  Откриване на фестивала и дефиле в комплекса

-19.30ч.  Международен фолклорен фестивал – „На Мегдана в Албена“- първа фестивална вечер ,участие на танцови групи,ансамбли, вокални групи, читалища, певчески групи!Концерт на фолкорен изпълнител!

02.09.2018./неделя/

– 16.00 ч. Българска добруджанска автентична сватба

-19.00ч.   Международен фолклорен фестивал – “ На Мегдана в Албена“- втора фестивална вечер ,участия на фолклорни ансамбли , гайдари, танцови школи, танцови клубове!Ревю на български носии!

03.09.2018 /понеделник/

– 19.00ч. Международен фолклорен фестивал – „На Мегдана в Албена „- трета фестивална вечер, участия на танцови клубове, вокални групи, танцови ансамбли, певчески групи,кукерски групи, индивидуални изпълнители!

04.09.2018 /вторник/

– 19.00ч. Международен фолклорен фестивал – „На Мегдана в Албена „- четвърта фестивална вечер, участия на групи с автентичен и изворен фолклор, танцови формации, читалища, фолклорни ансамбли!Концерт на фолкорен изпълнител!

05.09.2018/сряда/

– 19.30ч Официална вечер /банкет/, много танци и много изненади за всички участници във фестивала.Закриване на фестивала.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите