Юни
02 петък

Международен фолклорен фестивал "Несебърски накит"

пт, Юни 02, 2017 - нд, Юни 04, 2017
гр. Несебър, Несебър

Описание

Туристическа агенция „Яна тур – България“ организира Двудневна екскурзия на 3-ти и 4-ти юни с посещение на МФФ „Несебърски накит“. Повече информация ТУК

Четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Несебърски накит“ ще се проведе от 2 до 4 юни 2017г. Цели на фестивала са да съхрани и популяризира фолклорното наследство; да стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното творчество; да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора.

Организатори и домакини на Международния фолклорен фестивал „Несебърски накит“ 2017г. са Община Несебър и Народно Читалище „Яна Лъскова 1905“ Несебър.

Право на участие имат български и чуждестранни фолклорни певчески групи, хорове, ансамбли, солисти, които изпълняват народни песни, както и български и чуждестранни фолклорни танцови групи, състави, ансамбли, клубове за хора, които изпълняват автентичен или обработен фолклор. Фестивалът има конкурсен характер. Изпълненията на участниците се наблюдават от жури, включващо специалисти в областта на фолклорното изкуство.

Официалната програма на фестивала може да видите на сайта на Община Несебър.

 

nesebrski nakit2nesebrski nakit3 nesebrski nakit4

Още събития

Може би ще посетите