Август
31 сряда

Международен фолклорен фестивал "Под скалите" - Белоградчик

ср, Август 31, 2022 -
Белоградчик, Белоградчик

Описание

Изкуството да свириш народна музика изисква много повече от това да опънеш струните – трябва да вложиш частица от душата си. А ние сме сигурни, че в България има много талантливи творци. На второто издание на фестивала ще видите достойни майстори, които са част от музикалния конкурс и „възпяват“ безсмъртния български дух, въплътен във всеки тон на народната музика. Без значение на какъв инструмент свирят, ако искат да докажете таланта си в достойно съревнование, това е форматът.

Българската народна музика се отличава с изключително разнообразие на музикалните инструменти, чрез които се изпълнява, някои характерни за цялата страна, други за конкретна област. Тяхната специфика им придава едно неповторимо звучене, неразривно свързано с характера и духа на българския народ във всеки отделен регион. Сякаш безсмъртната душа на българина се вплита във всеки един тон.

Няма по-добър начин да засвидетелствате таланта си и да заслужите одобрението и признанието на публиката, от демонстрация на живо. А за най-добрите сме приготвили и специален награден фонд!

Всеки занаятчия заявил участие на занаятчийската чаршия запазва уговореното си място.

Повече информация за условията на новия фестивал очаквайте в най-скоро време.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София