Август
20 Пон

Международен фолклорен фестивал - Бургас

пн, Август 20, 2018 - пт, Август 24, 2018
Бургас

Описание

Фестивалът започнал като балканиада на народните песни и танци се организира от община Бургас под надслов : „ Да съхраним завещаното от дедите ни и го предадем на децата си.”.

Разнообразие от култури, обичаи и традиции се събират на едно място за да открият поредното издание на най-стария у нас Международен фолклорен фестивал. В петте дни в които се провежда празникът на танцовото творчество, градът сякаш пее, танцува и се забавлява на открито.

С атрактивно шествие на всички гостуващи състави , които преминават от пл.Тройката до пл. Атанас Сиреков и Морската градина, традиционно ще бъде поставено началото на фестивала. Всяка година програмата е богата и наситена с много емоции и пъстрота.

Всеки състав с музика, песни и танци и със своята уникална индивидуалност ще украсява улиците на града през петте фестивални дни.

Освен в Летния театър, фолклорните групи радват бургазлии с изпълнения на открити сцени в к-с „Меден рудник“, парк „Изгрев“, парк „Славейков“, пред Експо център „Флора“, пред Летния театър, на площад „Атанас Сиреков“ и на сцена „Охлюва“.

Концертите на външните сцени ще бъдат съпътствани от изложба-базар на традиционните сувенири и празнични дефилета.

Всяка година вълнението и настроението на многобройната публика ескалират от грандиозния концерт-спектакъл, в който участват всички състави, като по този начин се закрива всяко поредно издание на фестивала.  Кулминацията на празника е излизането на всички участници на сцената заедно, изпълнявайки някои от най-красивите ни български народни песни.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите