Май
26 четвъртък

МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОГРАФСКИ САЛОН ВАРНА 2016

чт, Май 26, 2016 - нд, Юни 26, 2016
ГХГ „Б. Георгиев” 

Описание

Вече тринадесет години Фотографски Салон Варна обогатява културният живот на морската ни столица като ежегодно предоставя на варненци и гости на града възможността да се насладят на виртуозите на фотографското изкуство. След четвъртото национално издание на салона, през 2007 г., Фотографски Салон Варна получи международен статут, който от своя страна, ни даде възможност да покажем как и какво се твори по света. В изминалото издание на конкурса през 2015 г. участие взеха професионалисти и любители-фотографи от 63 държави!

Международен Фотографски Салон Варна 2016 ще се проведе под патронажа на четирите най – големи и престижни световни фотографски организации (FIAP, PSA, UPI и RPS) и по този начин ще затвърди позицията си на единственият фотографски конкурс в България, признат на толкова високо ниво.

Международен Фотографски Салон Варна е отворен за участие към фотографи – любители и професионалисти от целия свят.

Всички автори, попаднали във финалната селекция получават точки за FIAP, PSA, RPS и GPU рейтинги, както и за PSA Star Rating и “Who’s Who”.

Приетите фотографии се признават при кандидатстване за следните FIAP отличия: AFIAP, EFIAP, EFIAP/b, EFIAP/s, EFIAP/g, EFIAP/p

 

Фотографите могат да участват с фотографии, подадени в 6 категории:

ОТВОРЕНА (цветна) – FIAP (C), PSA PID color

ОТВОРЕНА (монохромна) – FIAP (M), PSA PID mono

ПРИРОДА (цветна/монохромна) – FIAP, PSA PND

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА (цветна/монохромна)- FIAP PI M & C, PSA PID color

ХОРА (цветна/монохромна) – FIAP PI M & C, PSA PID color

ЖИВОТ (цветна/монохромна) – FIAP PI M & C, PSA PID color

 

salon_invite

Още събития

Може би ще посетите