Април
18 четвъртък

Международен фотофестивал биенале „Фодар”, София

чт, Април 18, 2019 - нд, Юни 30, 2019
Централна гара, София, София

Описание

От 18 април до 30 юни 2019 г. в София ще се проведе десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал Биенале „Фодар” под мотото „Факт – фикция – истина”. В програмата са включени две изложби и теоретичен семинар.

Фестивалът е финасиран по Програма „Култура” на Столична община.

Откриването на фестивала и експозицията, включваща наградените творби, ще се състои на 18 април от 18:30 ч. във фоайето на Централна гара – София. Изложбата може да бъде разгледана до 20 май. В конкурсната част на фестивала взеха участие 253 автора от 50 страни.

На 20 април от 11:00 ч. в Нова конферентна зала на Софийския университет „Свети Климент Охридски” ще се проведе теоретичен семинар на тема „Факт – фикция – истина”. В него ще вземат участие експерти в областта на хуманитарните науки и визуалните изкуства от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Нов български университет и други висши учебни заведения, както и от галерии и неправителствени организации с предмет на дейност визуални изкуства.

На 24 април от 18:00 ч. в Музея на социалистическото изкуство ще бъде открита изложба, включваща творби на млади автори. Изложбата ще може да бъде разгледана до 30 юни.

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора