Април
18 четвъртък

Международен фотофестивал биенале „Фодар”, София

чт, Април 18, 2019 - нд, Юни 30, 2019
Централна гара, София, София

Описание

От 18 април до 30 юни 2019 г. в София ще се проведе десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал Биенале „Фодар” под мотото „Факт – фикция – истина”. В програмата са включени две изложби и теоретичен семинар.

Фестивалът е финасиран по Програма „Култура” на Столична община.

Откриването на фестивала и експозицията, включваща наградените творби, ще се състои на 18 април от 18:30 ч. във фоайето на Централна гара – София. Изложбата може да бъде разгледана до 20 май. В конкурсната част на фестивала взеха участие 253 автора от 50 страни.

На 20 април от 11:00 ч. в Нова конферентна зала на Софийския университет „Свети Климент Охридски” ще се проведе теоретичен семинар на тема „Факт – фикция – истина”. В него ще вземат участие експерти в областта на хуманитарните науки и визуалните изкуства от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Нов български университет и други висши учебни заведения, както и от галерии и неправителствени организации с предмет на дейност визуални изкуства.

На 24 април от 18:00 ч. в Музея на социалистическото изкуство ще бъде открита изложба, включваща творби на млади автори. Изложбата ще може да бъде разгледана до 30 юни.

 

Още събития

Може би ще посетите