Март
31 сряда

Международен хоров фестивал „Августа Траяна“

ср, Март 31, 2021 -
Драматичен театър Стара Загора, Стара Загора

Описание

Международен хоров фестивал „Августа Траяна“ се провежда за четвърти път. Концертите са локализирани в Държавна опера Стара Загора, Регионален музей, Художествена галерия Стара Загора. Организатори на събитието са Община Стара Загора, Народно читалище „Родина-1860” и Смесен хор „Родина”.

Целта на Международен хоров фестивал „Августа Траяна“ е да се осъществи културен обмен и сътрудничество между хоровите състави от България и чужбина, да се популяризират българските и европейски ценности на хоровото изкуство. Фестивалът спомага за популяризиране на хоровото изкуство и музикалната традиция на Стара Загора, както и обмен на репертоар и опит между съставите. Във фестивалът могат да участват младежки, смесени и еднородни хорови състави, вокални ансамбли и хорове за обработен фолклор.

Стара Загора се намира в центъра на България. Има изключително богато културно-историческо наследство от 8000 години живот. Красива, динамична, с прекрасен климат и богат културен и социален живот, тя предлага пълноценно време на гостите на града.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!
Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора