Юни
01 сряда

Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“

ср, Юни 01, 2016 - нд, Юни 05, 2016
Балчик, Балчик

Описание

За шеста поредна година красивият Балчик ще бъде огласен от звуците на хоровата музика. От 1 до 5 юни ще се проведе поредното издание на Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“, чиято основна цел е да строи мостове между нации, култури, композитори, диригенти и хорови състави от цял свят. Повече от 3000 певци, от 78 хорови състава, представители на 19 европейски държави са участвали в изминалите 5 издания. Събитието е празник на песента, морето, хармонията, красотата и приятелството.

На различни сцени в Белия град ще се изявят 20 хорови състава от България, Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и др. Те ще се състезават за спечелване на приза „Черноморски звуци”. Фестивалната програма включва няколко концерта, а в рамките на форума врати ще отворят и три хорови работилници с изявени и доказани професионалисти : „Съвременна словенска музика” – с Амброш Чопи, „Български фолклор” – с Ваня Монева, Вокални ансамбли – с група „Спектрум”. По време на работните ателиета  всички участници разучават хорови произведения, които се изпълняват от всички хорове във финалната вечер на фестивала.

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе фотоконкурс „Хоровото изкуство през погледа на обектива“.

Входът за всички концерти и събития в рамките на проявата е свободен, а почитателите на хоровото изкуство ще могат да следят концертите и онлайн в реално време.

Програмата на фестивала може да видите тук.

01 03 10 17 18 24 31 37 39 41 47 72

Още събития

Може би ще посетите