Май
31 Неделя

Международния танцов фестивал "Вълшебен свят", Хасково

нд, Май 31, 2020 -
читалище "Заря - 1858", Хасково, Хасково

Описание

Новото издание на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково ще се проведе през юни за 15-та поредна година. Това е едно от най- големите танцови събитие в Бълария, основано през 2005 година. Вече 15 години, най-добрите танцови школи, танцьори и учители се събират на този танцов форум.

Целта на фестивала е да развитие и популяризира танца: класически балет, мажоретни танци, бели денс, етно, боливуд, хип хоп, акро денс, танцово шоу, модерн, джаз, брейк батъл, латино шоу всички стилове, латино, стандарт (бални танци), релакс шоу, размяна на творческа информация и развитие на постиженията в стила. По време на форума се провежда БЕСТ ГАЛА Концерт, в който 5 солиста с най- висок съдийски резултат, независимо от танцовите стилове, танцуват и така се определя най- добрият солист на фестивала. Награждава се и най-добрият дует на фестивала и се връчва и голямата награда – Гранд При на Фестивала „Вълшебен свят”.

Фестивалът е включен в Културния календар на община Хасково, на Министерството на културата и е признат от Световната артистична танцова федерация – WADF.

Отворен международен фестивал с конкурсен характер, в резултат на който се определят най-добрите от явилите се участници в танцовите стилове. В него могат да участват всички читалища, ЦРД, Дворци на децата, частни школи, студиа, клубове и т.н.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София