Международен фестивал на документалния исторически филм – DOCK, Бургас

„Българска слава“ е темата на второто издание на Международния фестивал на документалния исторически филм – DOCK, който ще се проведе в Експоцентър „Флора“ и КЦ „Морско казино“.

Фестивалът има съпътстваща и състезателна програма, които ще се провеждат едновременно. Предвижда се всеки ден да бъдат прожектирани по два филма.Тази година с подкрепата на Община Бургас и РУО – Бургас се разшири образователната част. В три последователни дни – 18, 19 и 20 септември, ще бъдат излъчени три български филма. Прожекциите ще бъдат предхождани от академични лекции.

В програмата на фестивала са включени няколко знакови български филма. Лентите са посветени на войни за национално обединение, големите победи в спорта и постиженията в сферата на културата.

Филмите в конкурсната програма са 10 на брой. За участие във филмовия фестивал кандидатстват световноизвестни документалисти. Прожекциите стартират с филма „Дворците на народа“. В тазгодишното издание на DOCK се предвижда преди началото и след края на всяка прожекция да се провеждат тематични беседи с публиката.

 

Подобни събития
Разгледайте