Ноември
01 Неделя

Месец на дигиталната култура

нд, Ноември 01, 2020 - пн, Ноември 30, 2020
Френски институт, София

Описание

За първи път в София, Френският институт в България ви кани на международния празник на дигиталната култура „Novembre numérique.

Събитието се организира с подкрепата на Френския институт в Париж.

„Novembre Numérique“ има за цел да популяризира богатството на дигиталната култура. На петте континента любители и професионалисти от Франция и чужбина се събират, за да програмират, създават, играят и обсъждат идеи, свързани с различните форми на изразяване на дигиталното.

Работни групи, дискусии, изложби, игри със загадки и други активности дават възможност да се изследват различните практики и предизвикателства, свързани с дигиталната революция, както  и да се разгледат предстоящите промени в нашите общества: новите форми на творческа изява, технологии, език и образование, достъп до познание, валоризация на културното наследство.

През месец ноември Френският институт в България ви предлага следните възможности:

 – Изложбата „Машини за балончета“ – заповядайте в медиатеката на Френския институт, за да се срещнете с комикса в електронен формат! Произведенията се разглеждат свободно на таблет или компютър. Електронният комикс представя връзката с книгата в нова светлина и открива нови перспективи за творчество.

 – Събитието „Преживявания във виртуална реалност“, включващо селекция от колекцията Culture VR, секция „Изкуство и културно наследство“ на Френския институт в Париж. Открийте произведенията „Насаме с Джокондата“ и „Викът“ на Едвард Мунк,“Клод Моне, обаянието на водните лилии“ както и „Париж, скритата страна на декора: Парижката община, Опера Гарние, Сена, Айфеловата кула и Музея Орсе“.

 – Игра със загадки „ Моята малка планета“ – децата от езиковите курсове на Френския институт ще участват в онлайн игра със загадки. Целта на тази игра е да предложи по забавен начин обучение по френски език чрез новите технологии, а също така да запознае децата от 5 до 10 години с проблемите на околната среда.

– Ателиета Culturethèque“– тематични  ателиета представящи онлайн библиотеката Culturethèque ще бъдат организирани онлайн през целия месец ноември в езиковите училища в София и в езиковите курсове на Френския институт. Научете френски с песен чрез рубриката „ Пея на френски!“ и открийте франкофонската музика.

Още събития

Може би ще посетите