Юли
31 Пон

Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото”

пн, Юли 31, 2017 -
Варна, Варна

Описание

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” ще се проведе от 23 до 27 август във Варна. Събитието се организира от Фондация „Пътуване към миналото” в партньорство със Студио Палас и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна. Тазгодишното издание е шесто по ред, като домакини на фестивалните прояви ще бъдат Музеят за нова история на Варна, Парк музей Владислав Варненчик, Военноморският музей – Варна и варненският зоопарк. Заключителната концертна програма ще се проведе на сцена Амфитеатър под паметника Пантеон в морската градина на Варна. По традиция фестивалът се провежда в пет последователни дни и се посвещава на празника на Варна – 15 август.

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” се провежда на принципа на отворената сцена в рамките на пет концертни вечери. Фестивалът няма конкурсен характер и възрастови ограничения за участниците. Формациите подготвят и изнасят самостоятелна сценична програма или участват в сборни програми и фестивални събития.

Една от концертните вечери е предвидена за представяне на формации, чийто състав е от деца с увреждания и деца в неравностойно положение.

Програмата на фестивала можете да видите тук.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив