Фондация „Пътуване към миналото” в партньорство със Студио Палас и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна

Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото”

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” се провежда на принципа на отворената сцена в рамките на пет концертни вечери. Фестивалът няма конкурсен характер и възрастови ограничения за участниците. Формациите подготвят и изнасят самостоятелна сценична програма или участват в сборни програми и фестивални събития.

През 2019 г. ще се проведе деветото издание на форума, като домакини на фестивалните прояви традиционно са Военноморският музей – Варна, Парк музей Владислав Варненчик и Военноморският клуб. Заключителната концертна програма най-често се провежда на сцена Амфитеатър под паметника Пантеон в приморския парк на Варна.

Всяка формация представя творческата си продукция, като изнася самостоятелна сценична програма. С цел освободеност, сътрудничество и непринудена изява на участниците, фестивалът не е с конкурсен характер. В една от вечери се представят формации, чийто състав е от деца с увреждания и деца в неравностойно положение. Друга фестивална вечер в музея е посветена на историята и поставя акцент върху миналото и забележителностите на Варна и региона.

Предвижда се участие на публиката в тематични викторини и познавателни игри за тяхното насърчаване към активност в културния живот на общността. През фестивалната седмица участващите състави обменят творчески опит, обсъждат и създадат съвместни проекти в областта на изкуството.

Подобни събития
Разгледайте