МОНТФИЗ и Община Созопол

МОНТФИЗ Арт Фест

2019Неопределена през
Юли

Десетото издание на ежегодния международен фестивал МОНТФИЗ Арт Фест включва няколко дни уъркшопи по „Актьорско майсторство“, „Сценична реч“, „Поведение на тялото“, „Въздействаща комуникация“ и т.н. с едни от най-добрите практици и педагози от САЩ, Русия и България. Всеки ден се провеждат кадидатстуденстски консултации с преподаватели от НАТФИЗ, а всяка вечер – представления на любителски театрални школи.

Целта на фестивала е да спомогне за развитие и утвърждаване на практики за трениране на личните качества, умения и изразни средства чрез техниките на актьорско обучение и прилагайки наученото в различни сфери на професионалния живот. Учатници във фестивала могат да са  индивидуални участници, желаещи да са част от практически тренинги или кандидатстудетски консултации, както и групи, които освен в уъркшопите и консултациите, могат да вземат участие и с театрално представление.

За да се включите в тренингите не е нужен предварителен опит, подходящи са за всички. Във всеки ден от програмата на фестивала са предвидени практически тренинги по актьорско майсторство, техника на говора, поведение на тялото, техники на дишане и постановка на гласа, въздействаща комуникация, творческо мислене и писане, обучение за подготовка и кандидатсване по евро проекти и други. Тренингите се водят от опитни професионалисти, треньори и педагози от страната и чужбина.

Ако имате деца под 12 години, за тях са осигурени целодневни занимания по актьорско майсторство, художествено слово, сценично движение и ритмика. В програмата им са включени много развлекателни игри. През целия ден за тях се грижат преподаватели и координатор, за да могат родителите им да посещават уъркшопите, които предпочитат.

Подобни събития
Разгледайте