Юли
22 Пон

Морски фестивал на детето в Черноморец и Созопол

пн, Юли 22, 2019 - пн, Юли 29, 2019
Созопол, Черноморец, Созопол, Черноморец

Описание

Седмицата на детето край морето отново привлича любопитни малчугани и техните родители със своите арт центрове разположени в град Черноморец. Много емоции, приятни срещи и полезни занимания съпътстват Седмица на детето край морето, която се провежда за 7-ма година в Созопол и за 5-та година в град Черноморец. Както казват организаторите на събитието, първите участници- малките жители на Созопол и техните връстници- гости на града, вече са гимназисти. Те обаче продължават да търсят емоцията и вдъхновението на творческите работилници на най- атрактивната и интригуваща седмица край морето.
Тази година ще се продължи с познатите центрове и забави, защото те са очаквани от децата. Но опита и наблюденията на екипа от миналите години ще въведе някои новости в това издание на Седмицата на детето край морето. Родителите през годините показаха силен интерес към всичко, което се случва в различните центрове и често бяха въвличани в случващото се. Тази година обаче, за тях ще има особено внимание- в Приложния център и в Аз работилничката ще има специално място за родители, баби и дядовци. Те ще могат да изработят нещо с ръцете си сами- без да помагат на децата си и без децата да им помагат. Без да бъде оценявана естетическата стойност на творбата им, а просто, за да преживеят емоцията от това да творят, да бъдат спонтанни и смели в разчупването на клишетата и да събудят детето в себе си.
И още една новост има в „Седмицата на детето край морето“2019. Екипът е вдъхновен от всичко, което се случва вече толкова години, от живите погледни на децата, от верните почитатели, които има от години, от това че много деца пораснаха през тези лета и станаха гимназисти, но се връщат с нови идеи и преживявания. Това прави проектът още по- отговорен и тази година има кауза „Грижим се заедно за природата”. Ще се използват рециклирани материали, ще се говори за отношението на децата към темата за опазване на природната среда.
И понеже две новости са малко, е подготвена и трета. Ще има специално изработено дърво, на което децата и техните придружители могат да напишат и закачат желанията си. Искрено вярваме, че Дървото на желанията може да помогне, за да се изпълнят най- съкровените мисли и вярата в чудесата е много важна за малки и големи.
Приятни морски и творчески преживявания край морето в Черноморец и Созопол, пожелават от екипа на Седмица на детето край морето 2019.

Седмицата на детето край морето ще стартира в Созопол на 29 юли.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора