Юни
30 вторник

Морски фестивал на детето - Черноморец и Созопол

вт, Юни 30, 2020 -
Созопол, Черноморец, Созопол, Черноморец

Описание

Седмицата на детето край морето отново привлича любопитни малчугани и техните родители със своите арт центрове разположени в град Черноморец. Много емоции, приятни срещи и полезни занимания съпътстват Седмица на детето край морето, която се провежда за 7-ма година в Созопол и за 6-та година в град Черноморец. Както казват организаторите на събитието, първите участници- малките жители на Созопол и техните връстници- гости на града, вече са гимназисти. Те обаче продължават да търсят емоцията и вдъхновението на творческите работилници на най- атрактивната и интригуваща седмица край морето.
Организират се забави в Приложния център и в „Аз работилничката“, където има специално място за родители, баби и дядовци. Те могат да изработят нещо с ръцете си сами, без да помагат на децата си и без децата да им помагат. Важна е не естетическата стойност на творбата, а да преживеят емоцията да творят, да бъдат спонтанни и смели в разчупването на клишетата и да събудят детето в себе си.
Новост в „Седмицата на детето край морето“ е проектът „Грижим се заедно за природата”. Използват се рециклирани материали, говори се за отношението на децата към опазване на природната среда.
Има специално изработено дърво, на което децата и техните придружители могат да напишат и закачат желанията си. „Дървото на желанията“ помага да се изпълнят най-съкровените мисли.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора