Май
31 Пон

Мото рок фест

пн, Май 31, 2021 -
Велико Търново, Велико Търново

Описание

Петнадесето издание на Мото рок фест – Велико Търново.

За събитието ще бъде изградена музикална сцена в подножието на Асеневци, точно до Стамболовия мост, както и временни заведения за скара и бира. През трите фестивални дни в старата столица се очакват над 5 000 любители на мощните машини и твърдата музика от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия , около 2000 мотора от страната и чужбина, както и много гости и граждани на Велико Търново. Ежегодната проява има богата история зад гърба си – през годините на търновката сцена са стъпвали едни от най-легендарните рокаджии в света , сред които Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Удо, Юрая Хийп.

Освен на богата музикална програма, гостите на събитието ще могат да се насладят и на аудио-визиалния спектакъл „Звук и светлина“, еротично шоу, конкурси за най-красив мотор , атрактивно управление на двуколесно возило, както и Poker run до манастирите около Велико Търново.

По традиция всяка година мотористите правят почетна обиколка с поднасяне на венци пред паметника Майка България и факелно шествие до Царевец, а в небето над Велико Търново ще бъдат пуснати 1000 бр. летящи фенери в памет на загинали при катастрофи мотористи. И тази година Мото Рок Феста ще се проведе под мотото за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътищата.

moto-rok-fest

Галерия

Още събития

Може би ще посетите