Юни
30 сряда

Музикален фестивал Opera open - Пловдив

ср, Юни 30, 2021 -
Античен театър - Пловдив, Пловдив

Описание

Оpera Open е артистична платформа, чиято идея е да бъде отворена не само към различни жанрове и творчески провокации, но и към нова публика. Античният театър предполага към още по-голямо съпреживяване на изкуството, създадено в пространство с вековни културни пластове.

Мащабният музикален фестивал е наследник на 33-годишна традиция в Пловдив да се поставят премиерни заглавия и проекти с участието на някои от най-изявените международни артисти в света. Фестивалът гради различен свят, изпълнен с емоция и духовност, което го превръща във важна част от националната и европейска културна карта.
Мултижанровата платформа OPERA OPEN на Опера Пловдив посрещна на Античния театър в Пловдив едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени.
Във фестивала ще вземат участие световноизвестни оперни изпълнители и диригенти от Европа, САЩ и Азия, както и български певци и музиканти с утвърдена международна кариера. Подготвя се съпътстваща LIGHT програма с концерти и музикални шоу формати, както и продължение „НА БИС“ с най-доброто от фестивала през август и септември, отново на Античния театър.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора