Април
30 петък

Национален детски фестивал на хумора "Смехоранчета”

пт, Април 30, 2021 -
зала „Възраждане”, Габрово

Описание

Национален детски фестивал на хумора „Смехоранчета” е фестивал на смеха, настроението, на богати и разнообразни карнавални костюми, а участниците се представят в три раздела:  ,,Смях с танци”, ,,Смях пред завеса”, ,,Пеем и се смеем”. Провежда се в деня на Габрово – на 16 май на пл. „Възраждане“. Той е продукт на ЦРД „Габровските смехоранчета”, с подкрепата на Община Габрово.

Фестивалът е сцена за деца от 6 до 17 години от цяла България и се утвърди като празник на детския хумор и сатира. Стимулира се интереса към хумора, сатирата, съхраняват се ценностите и традициите, дава се шанс във всички градове и села да опознаят габровските уникални шеги и традиции, да изучат най – веселите произведения на велики български и световни хумористи.Групите получават габровски нетрадиционни награди, oрден на смеха и виза за следващата година.

Всички състави от Национален детски фестивал ,,Смехоранчета” се включват и в карнавалното шествие в общ блок. Мисията на смехоранския фестивал е почитателите на хумора, приятелството и детските таланти да се множат.

Откриване на фестивала често става в Зала ,,Възраждане.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора