Октомври
01 събота

Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

сб, Октомври 01, 2016 - сб, Октомври 15, 2016

Описание

Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” ще се проведе от 1 до 15 октомври 2016г. в гр. Пловдив. Организатори на събитието са община Пловдив, Дружество на писателите-Пловдив, Поетическа академия „Димитър Тонев”, със съдействието на ИК „Хемус”, ПУ „Паисий Хилендарски”, г-жа Тони Симидчева и Туристическа агенция „АНА ТРАВЕЛ”, също и с медийното партньорство на Радио Пловдив и БНТ Пловдив.

 

За да участва всеки може да представи от 1 до 3 стихотворения на свободна тема. Участието е анонимно и всеки желаещ трябва да изпрати до 1 октомври творбите си в голям пощенски плик в 3 екземпляра, както и малък плик с личните си данни ( три имена, дата на раждане, имейл и телефон за връзка, кратка биография и заглавията на стихотворенията-ако не е озаглавено се вписва съдържанието на първия ред). Адресът за получаване е: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1. Валидна е датата на пощенското клеймо. Творбите не трябва да са публикувани в печатни или интернет издания и всичко в плика да бъде написано ако не на компютър, то поне на пишеща машина. Няма да се допуснат кандидати неспазили условията.

Наградният фонд е паричен както следва:

 • Първа награда – 400 лв.;
  •Втора награда – 250 лв.;
  •Трета награда – 150 лв.
  • Награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ и е в размер на 100 лв. плюс грамота. Връчва се от Декана на факултета.
  Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Д. Тонев:
  •Парична награда от 300 лв., осигурена от Радио Пловдив;
  •Ваучер от 100 лв. за екскурзия по избор от Туристическа агенция „Ана Травел“;
  •Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.
  Награждаването ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18:30 ч., на официална церемония в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 43 (срещу фонтана).
  Организаторите нямат ангажимент към разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците, поканени за получаване на наградите, ако те не са от Пловдив. Ръкописи не се връщат.

literaturen_konkurs  187797

images

Още събития

Може би ще посетите