-Куклен театър „Георги Митев –Жоро“-Ямбол, Община Ямбол, Министерство на културата

Национален куклено- театрален фестивал „Михаил Лъкатник“, Ямбол

Националният куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” с международно участие имат за цел създаването и поставянето на сцена на нови драматургични произведения за куклен театър. Празниците се провеждат през година в последната седмица на месец април. Фестивалът е уникален с това, че има две направления: литературен конкурс за написване на пиеса – приказка за куклен театър и преглед на спектаклите реализирани в периода май–декември в предходната година.Право на участие имат всички професионални театри /държавни, общински, частни/.

Връчват се следните награди: голямата награда “Играещият човек” – статуетка, изработена от склуптора Георги Чапкънов, за най-добър спектакъл, награди за режисура, сценография и оригинална музика, награди за актьорско майсторство – за мъжка роля, женска роля и за актьорски ансамбъл, награда за дебют.

Фестивалът се организира в град Ямбол от Министерство на културата, Община Ямбол, Община “Тунджа”, Съюз на артистите в България, Куклен театър „Георги Митев- Жоро” – Ямбол, Дружество на писателите – Ямбол

 

 

Подобни събития
Разгледайте