Март
31 събота

Национален музикален фестивал "Фолклорен изгрев"

сб, Март 31, 2018 -
ГрандМол - Варна

Описание

Фолклорна Телевизия Сънрайз Мюзик, Музикална компания Сънрайз Маринов и Гранд Мол-гр.Варна организират X-тото издание на Музикалния фестивал „Фолклорен извор“. Събитието ще се проведе в ГрандМол – Варна под патронажа на Кмета на Район Младост гр.Варна – г-н Христо Христов

Целите на фестивала са да се даде поле за изява на изпълнители, които се занимават и обичат българската народна музика, както и да ги мотивира за творческо и личностно израстване. Да съхрани българщината – нашият бит, традиции, нрави ,обичаи и културно-историческото ни наследство, като част от европейската култура.

МФФ „Фолклорен извор“ има конкурсен характер и всеки участник трябва да представи по 2 изпълнения с продължителност общо не повече от 6мин. Участници в събитието могат да бъдат възпитаници на детски градини, читалища, школи, клубове, частни студиа, професионални училища по фолклор и такива с профилирано обучение по народна музика, на възраст от 3 – 18г. и над 19г. , както и ученици от Националните училища по изкуства от V до XII клас.

Състезанието ще се проведе в шест направления:

– вокални изпълнители – фолклор/солисти и групи;

– инструменталисти – фолклор/солисти и групи (допуска се и акордеон);

– изпълнители на стилизиран фолклор – съчетаващи съвременни стилове с български фолклор;

– изпълнители на градски песни

– танцово изкуство;

– фолклорни ансамбли – включва оркестър/хор и танцов състав.

Такситге за участие са следните:

– Индивидуални изпълнители – 15 лв.
– Формации / камерни групи до 6 човека – по 8 лв. ( за всеки участник)
– Формации над 7 човека – 50 лв. ( за цялата формация)
Изпълнителите могат да участват във всяка една категория поотделно, като всеки участник заплаща отделна такса участие за всяка една от тях.

Всеки ще получи диплом за участие, плакет или медал и грамота. Ще има и много специални награди – за автентичност, за костюм и артистичност.

За повече информация следете страницата във Фейсбук

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите