Август
01 събота

Национален родопски събор „Върховръх 2020“

сб, Август 01, 2020 - сб, Август 01, 2020
Вилна зона – Върховръх, гр. Перущица

Описание

За трета поредна година родолюбиви и инициативни жители на вилна зона – Върховръх ще организират на 01.08.2020 г. /събота/ Национален родопски събор „Върховръх 2020“ на който ще бъдат представени родопските традиции, обичаи и ритуали, занаяти, конкурси, игри и състезания.
Заедно с храната за духа, ще има и храна за тялото, осигурена безплатно от спонсори и дарители. Курбан за здраве и вкусни и ароматни чевермета ще се въртят по време на Върховръшкия събор, който ще продължи през целия ден и ще приключи вечерта с голям съборен огън.
Елате да се съберем близки и далечни, познати и непознати хора от цялата страна и странство, и да разкажем най-хубавата приказка. Приказката за красотата на природата и Родопа планина, благородството, приятелството и душевността на българина. Приказката за изконните български ценности, традиции и обичаи. Приказката на историята, която трябва да поддържаме жива. А всичко това ни носи радост, гордост, национално самосъзнание. Бъдете наши специални гости и участници на събора!

Галерия

Още събития

Може би ще посетите