Август
30 петък

Национален рок фест "Хоталич" - Севлиево

пт, Август 30, 2019 - сб, Август 31, 2019
крепост "Хоталич", Севлиево, Севлиево

Описание

Третият национален рок фест „Хоталич“ превзема крепостта в края на август. След като през 2017 г. – Община Севлиево заслужено беше наречена “новата рок столица на България”, организаторите на национален рок фест „Хоталич“ се стремят да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития за общината и вече присъства в Културния календар за годината. В него има освен любими български групи и солидно международно участие.

Рок събитието събира стотици фенове от цялата страна на двудневното шоу. С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево, общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен събитие за популяризиране на Средновековен град и крепост Хоталич, фестивалът е и отговор на желанието на севлиевци за развитие и съхранение на рок културата. Феновете имат възможност да изживеят незабравими мигове със своите любими групи, да се насладят на качествена музика, да срещнат приятели и да разгледат крепостта – един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки националния рок фест “Хоталич” в традиция и едно от значимите рок събития в страната.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора