Катедра „Визуални изкуства, теория и методика” на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”

Национален студентски фестивал на изкуствата, Шумен

2020Неопределена през
Октомври
Галерия "Университетска" (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

„Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ е мотото на фестивала за млади таланти е в сферата на изкуствата  – изобразително изкуство, мода, музика, хореография, театър, фотография, кино – клипове и реклами.

Конкурсът „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ е отворен за участие  на всички желаещи ученици от 10, 11 и 12 клас или младежи. Журито е съставено от утвърдени специалисти и присъжда първа, втора и трета награда във всяка област.

Фестивалът се организира от Катедра „Визуални изкуства, теория и методика” на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Студентският видео арт фестивал през 2019 г. ще представи 5-тото си издание със селектирани продукции на участващите университети, както и селекция от Филмовия фестивал „Карантината” Варна. В програмата на събитието е предвидена и творческа работилница със студентите. Наградите на конкурсната част са осигурени от меценати от чужбина. В последния ден от фестивала на победителите се връчват наградите в галерия „Университетска”.

Подобни събития
Разгледайте