Юни
18 петък

IX Национален събор на овцевъдите в България

пт, Юни 18, 2021 - нд, Юни 20, 2021
край Петропавловски манастир, Лясковец

Описание

Деветото издание на Национален събор на овцевъдите в България се провежда през май край Петропавловския манастир, община Лясковец. Организатори са Национална овцевъдна и козевъдна асоциация, със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите.

Всяка година събитието впечатлява със своите мащаби, като интересът към него прогресивно расте, привлича повече от 180 000 посетители и гости от над 20 държави.

Атрактивният събор ще бъде открит от гайди, освен това и тази година организаторите са подготвили богата и разнообразна програма – изложения на породисти овце, Нaциoнaлнa излoжбa нa Плeвeнcкaтa чepнoглaвa oвцa,кочове, агнета, кози, кучета, състезание по теглене на коне-тежковози, изложение на продукти от овче и козе мляко и месо, фермерски надпревари. Ще има „Алея на занаятите“, музейни експозиции, изложение на специализирана селскостопанска техника, както и народни борби и нестинарски танци. Очаква се тази година да има и кът за вегани.

Неизменна част от програмата и в това издание ще бъде Националният фолклорен конкурс “Заблеяло ми агънце”, който  дава поле за изява на много таланти от близо и далеч.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите