Национална овцевъдна и козевъдна асоциация, Министерство на земеделието, храните и горите

IX Национален събор на овцевъдите в България

202118Пет
/06
20Нед
/06
край Петропавловски манастир (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Деветото издание на Национален събор на овцевъдите в България се провежда през май край Петропавловския манастир, община Лясковец. Организатори са Национална овцевъдна и козевъдна асоциация, със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите.

Всяка година събитието впечатлява със своите мащаби, като интересът към него прогресивно расте, привлича повече от 180 000 посетители и гости от над 20 държави.

Атрактивният събор ще бъде открит от гайди, освен това и тази година организаторите са подготвили богата и разнообразна програма – изложения на породисти овце, Нaциoнaлнa излoжбa нa Плeвeнcкaтa чepнoглaвa oвцa,кочове, агнета, кози, кучета, състезание по теглене на коне-тежковози, изложение на продукти от овче и козе мляко и месо, фермерски надпревари. Ще има „Алея на занаятите“, музейни експозиции, изложение на специализирана селскостопанска техника, както и народни борби и нестинарски танци. Очаква се тази година да има и кът за вегани.

Неизменна част от програмата и в това издание ще бъде Националният фолклорен конкурс “Заблеяло ми агънце”, който  дава поле за изява на много таланти от близо и далеч.

Подобни събития
Разгледайте